SAMSUNG POTISNUO APPLE SA TRONA

otkup samsung galaxy s6
Tri vrhunska Android telefona od danas globalno u prodaji – HTC One M9, Samsung Galaxy S6 i S6 Edge
10 aprila, 2015
Otkup Apple iPhone X
14 februara, 2018

SAMSUNG POTISNUO APPLE SA TRONA

samsung potisnuo apple sa trona

Južnokorejska firma je isporučila 83,2 miliona smartfona u svetu, što je tržišni udeo od 24 odsto

samsung potisnuo apple sa trona

Samsung je u prvom kvartalu ove godine ponovo postao najveći svetski proizvođač smartfona potisnuvši sa trona Apple, prema rezultatima istraživanja koje je danas objavila konsultantska kuića Stratedži analitiks.

Južnokorejska firma je isporučila 83,2 miliona smartfona u svetu, što je tržišni udeo od 24 odsto.

To je, ipak, manje od udela koji Samsung imao u prva tri meseca 2014. godine od 31 odsto, ali dovoljno da istisne s prvog mesta Apple, čiji je deo tržišnog kolača u posmatranom kvartalu tekuće godine iznosio 18 odsto, prenosi Rojters.

Samsung se i dalje suočava s izazovima u Aziji i drugim mestima, ali se njegov celokupan rezultat dovoljno stabilizovao da potisne Apple i zauzme mesto najvećeg svetskog prodavca smartfona – naveo je u saopštenju Nil Moston, izvršni direktor Stratedži anlitiksa.

Treće mesto na listi najvećih svetskih proizvođača pametnih telefona i dalje drži kineska kompanija Lenovo, koja je lani od Google-a kupila Motorolu i koja je u prvom kvartalu ove godine isporučila 18,8 miliona smartfona. To je manje od prošlogodišnjih 19,7 miliona jedinica, pa je udeo Lenova na svetskom tržištu pao sa 6,9 na 5,4 odsto.

Sa tržišnim učešćem od pet odsto sledi kineski telekomunikacioni gigant Huawei, koji je u proteklom kvartalu prodao 17,3 miliona pametnih telefona. Lani je udeo te privatne kompanije iznosio 4,7 odsto.

U svakom slučaju mi radimo otkup i Samsung i Apple mobilnih telefona 🙂

 

Comments are closed.